Pulpa impanata la cuptor

de Rocsi in Porc, 27 Apr 2011 | 9397 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de porc intreaga de circa 1 kg 800 gr
  • 2-3 bucati cabanos
  • 10 catei usturoi
  • 5 cepe verzi
  • 1 ceapa uscata
  • 200 gr rosii in sos tomat
  • sare
  • piper
  • 2-3 foi de dafin
  • 3-4 linguri ulei.
  • boia de ardei
  • 7-8 ciupercute intregi conservate
  • 500 ml vin rosu
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa impanata la cuptor:

Pulpa de porc o spalam bine si o tamponam cu servete de bucatarie de surplusul de apa.

cabanosul il taiem rondele de 3-4 cm lungime.

4 catei de usturoi ii curatam si ii taiem pe jumatate.

gaurim pulpa din loc in loc,punem bucati de cabanos si jumatati de catei de usturoi.

ceapa verde o spalam si o tocam.

ceapa uscata o curatam,o spalam si o taiem pestisor.

intr-un bol punem vinul si uleiul.

apoi adaugam condimentele:sare,piper,boia de ardei,foi de dafin.

le amestecam bine.

dupa care punem ceapa verde si cea uscata,apoi restul de usturoi curatat si pisat.

amestecam totul cu o lingura si punem pulpa de porc in acel bait.

o dam la frigider cam 2 ore sa stea sa ia gust de toate condimentele.

luam o tava si punem pulpa in ea.

turnam si baitul,iar deasupra punem rosiile tocate in sos tomat,iar pe margini ciupercutele intregi.

acoperim tava cu staniol si o dam in cuptorul incins.

mai deschidem cuptorul si tot stropim cu zeama din tava peste pulpa.

dupa ce s-a facut mai bine de jumatate ,luam staniolul de tot.

continuam sa o stropim cu zeama din tava.

cand e gata o lasam putin sa se racoreasca apoi o servim.

eu pe langa pulpa de porc ,am mai adaugat si 3 pulpe de pui in tava.

Pofta bunaaaaaaa!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa impanata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulouri de porc umplute cu smochine